Gravel, for the first time in forever

Gisteren spraken Annemieke en ik elkaar voor het eerst weer in het echt op de fiets. Onze laatste gravel rit was begin januari. We hadden daarna nog een test-nachtje slapen om onze slaapzakken te testen, maar het fietsen was sindsdien alleen maar online met Zwift.

Gelukkig maar voor Zwift. Het stelt ons in staat om thuis te blijven en fit te blijven (of in mijn geval worden. Volgens Strava was mijn conditie getal in februari, na de “teringgriep” 39. Inmiddels staat het getal op 49. Lekker bezig dus!

Weer naar buiten, naar het gravel

Nu het weer mogelijk is om af te spreken, begon het bij ons ook weer te kriebelen. Plannetjes om te fietsen én te bikepacken werden weer hervat. Zondag spraken we af bij De Proloog in Amerongen voor een gravelritje van 66km in de buurt. Een rit die we vonden op Komoot met een mooie verhouding asfalt vs wat anders (onverhard, gravel etc)

Gravel verhoudingen in Komoot

Even over Komoot

Over Komoot gesproken… ik ben helemaal verliefd op deze app. Het is het missende stukje om routes te kunnen maken. Strava had een Beta variant om routes te maken, zonder garanties of toeters-en-bellen. Nou, Komoot heeft de toeters en bellen. Voor de premium gebruiker ook de mogelijkheid om meerdaagse ritten te maken. En kun je zien wat het weer tijdens je rit zal zijn. Voor deze zondag een klein beetje regen, wat wind en soms zon. Erg Nederlands dus. (tot zover deze gratis promotie)

Gravel routes maken of zoeken kan heel goed op Komoot
een voorbeeld van het weer van deze maandagochtend op deze route

De rit begon en eindigde op het mountainbike parkoers van Amerongen. Erg leuk maar ook verschrikkelijk hobbelen en schudden op de gravelbike. Ergens voorbij het midden stak de wind op terwijl we juist in een stuk polder reden, dus dat was even bikkelen tegen de wind in. Daarna was ik niet stiekem een beetje blij dat we vlak voor de Grebbeberg afstaken langs het water. Ik had even tijd nodig te herstellen van het stukje maximale hartslag.

Na een kleine pauze reden we het laatste stuk weer over de mountainbike route richting De Proloog om tevreden en blij weer in de auto naar huis te stappen. Dankzij het matige weer was het niet ontzettend druk op de route. Anders zou het hier en daar erg lastig zijn voldoende afstand te houden.

De route op Komoot: https://www.komoot.nl/tour/198254460

ps. heb je ook onze podcast al beluisterd?

2 gedachten over “Gravel, for the first time in forever”

  1. Hoi,

    Kunnen jullie de Komoot en/of de foto’s niet klikbaar maken (grotere versie). Als ik de route zou willen rijden dan zou het wel fijn zijn om deze in mijn eigen Komoot op te nemen. Dat scheelt weer.

    Beantwoorden

Plaats een reactie